Nieuws

“LENTEKRIEBELS”

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior bestaat uit diverse zeer verschillende onderdelen. Een drietal onderdelen gaat op zondagmiddag 25 maart a.s. een voorjaarsconcert verzorgen, met als titel: “Lentekriebels”.
Natuurlijk probeert iedere vereniging een zo origineel mogelijk concert te geven, om de bezoekers een leuke middag of avond te bezorgen. Muziekvereniging Eendracht-Excelsior denkt daar met dit concert weer een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.

De optredende onderdelen zijn:
het Harmonieorkest, de Street Harmony Band en de Noorkerländerkapel.
Het Twickelcollege aan de Woolderesweg in Hengelo leent zich er toe om “breed gebruik” te maken van de beschikbare ruimtes. En daar gaan de meespelende onderdelen iets mee doen.

Het Harmonieorkest begint het concert in het Twickeltheater. Met een selectie van licht klassieke en populaire muziek, zelfs de op dit moment actuele musical Fiddler On The Roof en de muziek van Treasure Island worden niet vergeten.
Er is geen pauze. Maar het bijzondere is dat de bezoekers na het optreden van het Harmonieorkest in het Twickeltheater, naar de Aula worden geleid. Ieder die dat wil, kan daar van een gratis kop koffie/thee of tegen betaling van een ander drankje gaan genieten. Dus lekker informeel, gewoon gezellig zitten of staan. En verder genieten van muziek.

In de Aula treden twee andere onderdelen van de vereniging op.
Allereerst de Street Harmony Band met een mix van bigband-/popmuziek, m.m.v. een zangeres uit eigen gelederen. Een lekker vlot geheel.
Het slotstuk, ook weer in de Aula, wordt gevormd door de Egerländer klanken van de Noorkerländerkapel. Zij treden niet alleen in Nederland op maar verzorgen ook regelmatig avondvullende optredens in Duitsland. Met hun gezellige muziek brengen zij beslist veel sfeer in het Twickelcollege.

Locatie: Twickelcollege, Woolderesweg 130 Hengelo.
Tijd: 14.30 – ± 16.30 uur.
Toegang: € 5,00 p.p. inclusief gratis kop koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

 

“IN CONCERT”

Het orkest van Muziekvereniging Eendracht-Excelsior gaat op 4 november 2017 samen met het orkest van de Bornse Harmonie  “IN CONCERT”.

De twee orkesten hebben elkaar gevonden doordat een paar leden van Eendracht-Excelsior en Bornse Harmonie in beide orkesten meespelen. En wat is er dan leuker dan ook een keer samen een concert verzorgen.

Het orkest van Eendracht-Excelsior o.l.v. Remco van Viersen treedt vóór de pauze op. In het stuk Fantasia di Concerto op euphonium ondersteund door solist Edwin de Neijs van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Het orkest van de Bornse Harmonie o.l.v. Marcel Bergboer verzorgt het programma na de pauze.

Het concert vindt plaats in het Twickeltheater van het Twickelcollege aan de Woolderesweg 130 in Hengelo. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. De toegangsprijs is € 5,00 p.p., inclusief een kop koffie/thee en kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. De zittribune is nogal hard, daarom is het meenemen van een zitkussen aan te bevelen.

Het concert duurt tot ± 22.00 uur. Na afloop is er tot 23.00 uur gelegenheid nog even gezellig na te praten.

 

In Memoriam

Vanavond hebben wij als leden van Excelsior en de Eendracht afscheid genomen van Johan Westerhoff.
De bariton op de rouwkaart en in het uitvaartcentrum laten zien hoe belangrijk de muziek voor Johan is geweest.
Helaas heeft Johan zijn jubileum van 60 jaar niet meer vol kunnen maken.

59 jaar geleden is Johan bij Excelsior gekomen door zijn broers en zwager.
Hij is tussendoor een tijdje afwezig geweest, omdat hij ging studeren, maar hij bleef wel altijd lid van Excelsior.
Johan was vrijwel elke repetitie aanwezig en je kon altijd een beroep op hem doen als dat nodig was.
Een verenigingsman in hart en nieren.

Johan is begonnen op cornet, maar werd later gevraagd om bariton te spelen. Op dat moment waren die schaars.
De bariton werd naast zijn vrouw Lidy zijn grote liefde.

We zullen Johan missen.

Rust zacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Orient Express

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior neemt het publiek op zondagmiddag 26 maart mee op een treinreis.

M.m.v.:

–           Harmonieorkest Eendracht-Excelsior o.l.v. Remco van Viersen

–           Slagwerkgroep Clatch o.l.v. René van der Struik

–           Accordeonvereniging Animato

–           Gitaarschool Frank Meijer.

Het is niet zomaar een treinreis, maar een reis met de beroemde Oriënt Express.

De reis gaat van het vroegere Konstantinopel (nu Istanbul) naar Parijs en in het gezelschap zit een jonge vrouw, die onlangs weduwe is geworden.

Zij vertelt over haar Turkse man, voor wie zij een continent is overgestoken om hem te volgen. Hoe hij onlangs overleed en hoe zij zich nu gesteld ziet voor een keuze tussen twee werelden: blijft ze in het islamitische Azië? Of steekt ze de Bosporus over om terug te gaan naar haar Europa? Naar Parijs, naar haar eerste grote liefde.

Ze reist terug, in hevige tweestrijd waarvoor te kiezen. Voor Europa of Azië? Voor het hervinden van haar eerste liefde in Parijs of blijven bij de restanten van haar tweede liefde in Azië?

Er wordt opgestapt in Konstantinopel, het eindpunt is Parijs. Landen worden doorkruist en bezocht. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor o.a. proviand, om de benen te strekken, het land te bekijken en de bevolking te ontmoeten.

Het gaat bij dit concert niet alleen om het luisteren naar muziek, de hele reis wordt aanschouwelijk gemaakt met decor en figuranten. Dus mooi om naar te luisteren en te kijken. Een belevenis, om het publiek zoveel mogelijk het gevoel te geven dat het mee wordt genomen op deze reis.

Datum: zondagmiddag 26 maart 2017.

Locatie: Rabotheater, Middenzaal.

Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.10 uur.

Entree: € 7,50 (kinderen tot en met 11 jaar gratis).

Kaartverkoop: kassa van het Rabotheater.