Harmonie-orkest

In 2011 stapte de dirigent van Excelsior op en moest er door de leden en het bestuur een keuze gemaakt worden: of met de kleine, betrokken groep verder en een nieuwe dirigent zoeken of de samenwerking met een andere vereniging zoeken om de positie in Hengelo te versterken. Er werd gekozen voor het laatste scenario en in 2011 werden de harmonieorkesten van Koninklijke Muziekvereniging Excelsior en Hengelose Orkest Vereniging de Eendracht samengevoegd. Op die manier werd een vol harmonieorkest gecreëerd, waarmee grotere en dus interessantere projecten konden worden opgezet. Bijv. ons lustrumconcert in samenwerking met Vocaal Theatergroep HOOV in het rabotheater. Onder het motto ‘ samen sta je sterker’ werd zo een innige samenwerking gecreëerd, waarmee het gezamenlijke harmonieorkest een prominente plaats inneemt in de Hengelose samenleving.

Kijk voor meer info op http://www.excelsiorhengelo.nl/ of http://eendracht-hengelo.nl

 

Meest recente berichten

Muzikale Ontmoeting met Feel the Beat


MUZIKALE ONTMOETING FEEL THE BEAT 14 APRIL 2019

Optreden van: Feel the Beat.
Locatie: bij Paviljoen ‘De Ontmoeting’ in Prins Bernhardplantsoen Hengelo.
Tijd: tussen 14.00 en 16.00 uur.
Toegang: gratis.

In 2018 was de eerste Muzikale Ontmoeting van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior, bij Paviljoen ‘De Ontmoeting’ in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Onder grote belangstelling genoten de bezoekers ontspannen van lekker in het gehoor liggende muziek.
Deze succesvolle ontmoeting smaakte naar meer. Daarom is er ook in 2019 een Muzikale Ontmoeting. En wel op zondagmiddag 14 april. Tussen 14.00 en 16.00 uur.

In samenwerking met en bij Paviljoen ‘De Ontmoeting’ treedt Feel the Beat op. Onderdeel van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior.

Feel the Beat is voortgekomen uit het vroegere Tamboer- en Pijperkorps van H.O.V. De Eendracht. De muziekstijl werd op een gegeven moment aan de tijd aangepast en toen werd ook de naam veranderd in Street Harmony Band. Maar Eendracht-Excelsior loopt al heel lang niet meer op straat, d.w.z. niet meer in optochten e.d.
Een logisch gevolg was dat de naam opnieuw werd gewijzigd. En meer duidelijk werd voor welke muziekstijl dit onderdeel garant staat: “Beat” in de ruimste zin van het woord. O.a. rock, pop, blues, ballads.
Feel the Beat verzorgt graag optredens bij speciale gelegenheden, zowel in de open lucht als op binnen podia. Bij b.v. braderieën, Open Air concerten, Cultuurpodium Houtmaat, in Schouwburg Hengelo, bij WAK Hengelo.
Dit alles onder de bezielende leiding van Paul Rademaker.

  1. “SPRING!”, een voorjaarsconcert Geef een reactie
  2. Bingo iedere zaterdagavond Geef een reactie
  3. ROMMEL- EN PLATENMARKT Geef een reactie
  4. Op weg naar Kerst Geef een reactie
  5. Pinokkio in de Jungle 7 oktober 2018 Geef een reactie
  6. Privacy Geef een reactie
  7. MUZIKALE ONTMOETING Geef een reactie
  8. Voorjaarsconcert “Lentekriebels” Geef een reactie
  9. Nieuwjaarsinstuif Eendracht-Excelsior 7 januari 2018 Geef een reactie