Harmonie-orkest

In 2011 stapte de dirigent van Excelsior op en moest er door de leden en het bestuur een keuze gemaakt worden: of met de kleine, betrokken groep verder en een nieuwe dirigent zoeken of de samenwerking met een andere vereniging zoeken om de positie in Hengelo te versterken. Er werd gekozen voor het laatste scenario en in 2011 werden de harmonieorkesten van Koninklijke Muziekvereniging Excelsior en Hengelose Orkest Vereniging de Eendracht samengevoegd. Op die manier werd een vol harmonieorkest gecreëerd, waarmee grotere en dus interessantere projecten konden worden opgezet. Bijv. ons lustrumconcert in samenwerking met Vocaal Theatergroep HOOV in het rabotheater. Onder het motto ‘ samen sta je sterker’ werd zo een innige samenwerking gecreëerd, waarmee het gezamenlijke harmonieorkest een prominente plaats inneemt in de Hengelose samenleving.

Kijk voor meer info op http://www.excelsiorhengelo.nl/ of http://eendracht-hengelo.nl

 

Meest recente berichten

Op weg naar Kerst

Kerstconcert door het Harmonieorkest van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior. O.l.v. dirigent Remco van Viersen.
Samen met het koor BeLieve uit Bentelo. O.l.v. dirigent Tjeerd Bollmann.
Heel bijzonder is de medewerking van sopraan Karin Hertsenberg.
Locatie: O.L. Vrouwekerk, Onze Lieve Vrouwestraat 3 Bentelo (gem. Hof van Twente).
Aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Voor de kinderen is er een aparte kinderactiviteit in een andere ruimte van de kerk, zodat ouders rustig kunnen genieten van het concert.

Muziek
Het Harmonieorkest van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior en het koor BeLieve hebben de handen ineen geslagen om samen iets moois neer te zetten in de aanloop naar Kerst. Door deze unieke samenwerking, die spontaan tot stand is gekomen, kan er een heel mooi concert worden gegeven. Voor Eendracht/Excelsior en BeLieve is dit de eerste keer dat ze samen optreden. En omdat BeLieve meestal optreedt in de O.L. Vrouwekerk in Bentelo, is dit als mooie sfeervolle locatie voor dit kerstconcert gekozen.
Daarnaast zijn zowel organiserend orkest als koor zeer verheugd dat de bekende zangeres Karin Hertsenberg haar medewerking heeft toegezegd. Zij komt ook uit onze regio en vindt het heel erg mooi om in Bentelo te kunnen zingen.
Voor aanvang van het concert brengen de midwinterhoornblazers van Stad en Ambt Delden de bezoekers buiten voor de kerk alvast in de juiste stemming.

De muziekstukken die worden gespeeld hebben vanzelfsprekend allemaal iets met Kerst te maken. De orkestleden hebben muziekstukken op hun lessenaar die zij alleen spelen en daarnaast stukken waarbij ze het koor begeleiden. O.a. Gabriels Oboe, Exodus Song, Feliz Navidad.
Ook zingt het koor enkele nummers alleen, zonder begeleiding van het orkest. O.a. Light At The Stable, Adiemus, Mary Did You Know.
Sopraan Karin Hertsenberg zingt o.a. het geweldig mooie en bekende Gabriellas Sang, het Ave Maria en Abends will ich schlafen gehn, met begeleiding van het orkest.
En terwijl het orkest The Night Before Christmas speelt is verteller Henk Kamp degene die, tijdens de muziek, in het Twents het verhaal van kerstavond vertelt. Heel bijzonder.
Dus een sfeervol kerstconcert om echt van te genieten.

  1. ROMMEL- EN PLATENMARKT Geef een reactie
  2. Pinokkio in de Jungle 7 oktober 2018 Geef een reactie
  3. Privacy Geef een reactie
  4. MUZIKALE ONTMOETING Geef een reactie
  5. Rommel- en Platenmarkt 9 juni 2018 Geef een reactie
  6. Voorjaarsconcert “Lentekriebels” Geef een reactie
  7. ROMMEL- EN PLATENMARKT 17 MAART 2018 Geef een reactie
  8. Nieuwjaarsinstuif Eendracht-Excelsior 7 januari 2018 Geef een reactie
  9. Eendracht-Excelsior “IN CONCERT” Geef een reactie